Bijenboek

Blunders en succes van een beginnend imker! Mijn trotse leermeester Wouter van Bronswijk, van ‘De BlieĆ« Bie’, te Elspeet. De presentatie waarop mijn Bijenboek op de ‘Lammetjesdag’ in en rond de schaapskooi plaats vond…

wouter en christien
Presentatie van het bijenboek met imker en leermeester Wouter van Bronswijk.
cover
De fascinerende wereld van de bij — Door de ogen van een beginnend imker (Christien Mouw, 2014)
Lammetjes waren er ook op lammetjesdag. Mireille (l) en Evert (r, zoon). Foto: Saskia.

Een inspirerend boek, geschreven uit liefde en bewondering voor de complexe wereld van de bij. Een boek dat de aanzet kan zijn voor een nieuwe hobby, of dat een boeiend inkijkje kan geven in het reilen en zeilen van een bijenvolk. Kijk mee door de ogen van Christien Mouw, leerling imker, die met vallen en opstaan, maar vooral met tomeloze verwondering en energie, de bijen leert kennen. Lees over haar observaties en geniet van het prachtige fotomateriaal! Christien Mouw is herderin in Elspeet. Tijdens de omzwervingen met haar kudde schapen zag ze vaak de bijenkorven staan op de hei. Het was daar dat haar fascinatie voor de bijenwereld ontstond.

De fascinerende wereld van de bij
Christien Mouw
BDU, 2014